Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 80 λεπτά
Υλικά για 5 μερίδες:
1 κιλό κοτόπουλο
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού κρασί
1 κ. σούπας πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
νεράκι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα, τη ζάχαρη και το γαρίφαλο. Συμπληρώνουμε νεράκι μέχρι να καλύψουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και λίγο σάλτσα, προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό στην ίδια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι μας να βράσει. Αφήνουμε 4-5 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε, τραβάμε στην άκρη και αφήνουμε το κριθαράκι να γίνει για 10 λεπτά. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο κριθαράκι και από πάνω βάζουμε κοτόπουλο και σάλτσα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου