Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 4-5 ώρες
Υλικά:
30 Γαρίδες Νο 2 βρασμένες
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε μόνο το σώμα τους, χωρίς τις ουρές και τα κεφάλια.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σχινόπρασο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες και στην συνέχεια σερβίρουμε σε μια ωραία πιατέλα.
Σημείωση:
Θα έχουμε καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, αν αφήσουμε τις γαρίδες ένα ολόκληρο βράδυ να μαριναριστούν.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου