Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Πεϊνερλί Mε Κασέρι Kαι Μπέικον!


Xρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά

Για 4 πεϊνερλί
Υλικά για την ζύμη:  
30 γρ. μαγιά
500 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 ποτήρι  χλιαρό νερό 
3 κουταλιές ελαιόλαδο
 λίγο αλάτι
λίγο ζάχαρη

Υλικά για την γέμιση: 
100 γρ. σάλτσα ντομάτας
250 γρ. κασέρι τριμμένο
4 φέτες μπέικον
2 ντομάτες  σε μικρά καρεδάκια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Προετοιμασία
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με το νεράκι για να διαλυθεί. Προσθέτουμε, το λάδι, την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει η ζύμη μας, μαλακή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας με μία μεμβράνη και το αφήνουμε 40 λεπτά να ξεκουραστεί.

Εκτέλεση 
Χωρίζουμε την ζύμη στα 4 και ανοίγουμε φύλλο μακρόστενο, κλείνοντας τα πλαϊνά προς τα μέσα σαν να σχηματίζουμε μια βαρκούλα. Σκεπάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα τοποθετούμε πάνω. 
Ξεκινάμε το γέμισμα ως εξής: Απλώνουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτα σε κάθε πεϊνερλί, προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι, το μπέικον και την ντομάτα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου