Υλικά για 4 μερίδες:
1 κιλό γαρίδες Νο 3
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 πράσινη πιπεριά
2 κλωναράκια μαϊντανός
150 γρ. φέτα τρίμματα
150 γρ. φέτα τρίμματα
100 γρ. γραβιέρα
100 γρ. κασέρι
100 γρ. κασέρι
1 σφηνάκι τσίπουρο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες μας. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και βάζουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να κοκκινίσουν. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Σβήνουμε με τσίπουρο, περιμένουμε να εξατμιστεί 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε και 1 φλιτζάνι νερό για να βράσει 10-15 λεπτά η σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, τα τυριά, την φέτα, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σβήνουμε την φωτιά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου