Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά για 1 κιλό:
500 γρ. χοιρινή πανσέτα
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. κύμινο
1 κ. γλ. ρίγανη
λίγο πάπρικα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1/2 πράσο
αλάτι
πιπέρι
Θα χρειαστούμε:
Έντερα χοιρινού και λεμόνι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε την πανσέτα και την περνάμε από το μίξερ μαζί με το κιμά, το πράσο και την πιπεριά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το μείγμα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, το λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Παίρνουμε τα έντερα τα οποία έχουμε πλύνει καλά, δένουμε την μία άκρη και στην άλλη περνάμε ένα χωνί. Γεμίζουμε σιγά-σιγά, σπρώχνοντας με τα δάχτυλά μας την γέμιση μέσα στα έντερα. Δένουμε και την δεύτερη άκρη και αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.
Ψήνουμε στην σχάρα ή στο τηγάνι και σερβίρουμε με λεμόνι.
Σημείωση:
Μόλις ετοιμάσουμε τα λουκάνικα και τα δέσουμε μπορούμε αν δεν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου