Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Γαρίδες Σαγανάκι Με Βότκα Και Πιπεριές!

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
1 κιλό γαρίδες  Νο 2
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 πράσινη κόκκινη πιπεριά
1/3 πράσινη πιπεριά
4-5 φύλλα μαϊντανός
300 γρ. φέτα τρίμματα
100 γρ. κίτρινο μαλακό τυρί
1 σφηνάκι βότκα
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
πιπέρι καγιέν
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες μας. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και βάζουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να κοκκινίσουν. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη πιπεριά.


Σβήνουμε με ούζο, περιμένουμε να εξατμιστεί 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε και 1 φλιτζάνι νερό για να βράσει 10-15 λεπτά η σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, την φέτα, το τυρί, ανακατεύουμε και σβήνουμε την φωτιά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου