Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Φιογκάκια Αλά Κρεμ, Με Λιαστή Ντομάτα Και Κοτόπουλο!

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
500 γρ. ζυμαρικά (φιογκάκια)
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
60 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
1 σφηνάκι κονίακ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστεί για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, αλάτι πιπέρι και σβήνουμε με κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για 6-7 λεπτά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μας. Ανακατεύουμε, αναπηδώντας, να δέσει η σάλτσα και σβήνουμε την φωτιά. 

Σημείωση:
Τα ζυμαρικά μας πρέπει να κρατάνε αρκετά γιατί θα μαγειρευτούν και μέσα στην σάλτσα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου