Χρόνος Προετοιμασίας: 3 ώρες
Χρόνος
Ψησίματος: 2 ώρες
1 κιλό παϊδάκια κοτόπουλου
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 γλ. κουταλιού γλυκιά
πάπρικα
1/2 γλ. κουταλιού κάρυ
1-2
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
χυμό
από 1 μεγάλο λεμόνι
1 φλ. καφέ λευκό κρασί
2 κ. σούπας μουστάρδας
λίγο ρίγανη
1/2 φλ. νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα παϊδάκια
μας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα
μπολ με τα μισά υλικά μας, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κάρυ, το
σκορδάκι, λίγο λεμόνι, την μουστάρδα και λίγο κρασάκι. Ανακατεύουμε καλά και
αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις
πατατούλες μας σε μεγάλα κυβάκια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας,
ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τις πατατούλες μας μέσα σε ένα ταψάκι στο οποίο
πρώτα έχουμε βάλει τα παϊδάκια μας. Πασπαλίζουμε με λίγο ριγανίτσα και αν
χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Σκεπάζουμε με
αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1.30 ώρα. Στην συνέχεια
ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει χρωματάκι από πάνω.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου