Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά:
2 κούπες βούτυρο φρέσκο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
4-5 κούπες αλεύρι
1/2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο
1/2 κουταλάκια μπέικιν
1/2 σφηνάκι κονιάκ
Για το πασπάλισμα: Aνθόνερο και άχνη ζάχαρη!
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει τελείως. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το κονιάκ και το αλεύρι σιγά-σιγά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε ελαφριά και η ζύμη μας είναι έτοιμη!
Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και πατάμε με το δάχτυλό μας στο κέντρο. Γεμίζουμε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μόλις βγούν αφήνουμε λίγο να παγώσουν, ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Προσοχή:
Μόλις πέσει το αλεύρι στη ζύμη δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα, πρέπει η ζύμη μας να παραμείνει αφράτη και μαλακιά. Επίσης πρέπει να προσέξουμε με το αλεύρι, αν δούμε ότι στις 4 κούπες, η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια μας σημαίνει ότι είναι έτοιμη και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι. Μπορούμε να κάνουμε πολλά σχέδια, όπως στρογγυλούς, μισοφέγγαρα ή άλλα σχέδια με διάφορα κουπάτ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου