Υλικά:
2 κούπες
βούτυρο φρέσκο
1/2 κούπα
ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1 κούπα
αμύγδαλα
4-5 κούπες
αλεύρι
1/2
κουταλάκια μπέικιν
Για το
πασπάλισμα: Aνθόνερο και άχνη ζάχαρη!
Εκτέλεση
Χτυπάμε το
βούτυρο μέχρι να ασπρίσει τελείως. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε
το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τις βανίλιες, και το αλεύρι σιγά-σιγά. Στο τέλος προσθέτουμε και τα
αμύγδαλα, τα οποία τα έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε ελαφριά
για 1-2 λεπτά και η ζύμη μας είναι έτοιμη!
Πλάθουμε
μικρά στρογγυλά μπαλάκια και πατάμε με το δάχτυλό μας στο κέντρο. Γεμίζουμε ένα
ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς
για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Μόλις βγούν
αφήνουμε λίγο να παγώσουν, ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη
ζάχαρη.
Μόλις πέσει το αλεύρι στη ζύμη δεν χρειάζεται
πολύ ανακάτεμα, πρέπει η ζύμη μας να παραμείνει αφράτη και μαλακιά.Επίσης να προσέξουμε με το αλεύρι, αν δούμε
ότι στις 4 κούπες, η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια μας σημαίνει ότι είναι έτοιμη
και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι!
Μπορούμε να κάνουμε
πολλά σχέδια, όπως στρογγυλούς, μισοφέγγαρα ή άλλα σχέδια με διάφορα κουπάτ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου