Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά για 5 μερίδες:
1 κιλό χοιρινό κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τριμμένες
1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί ημίγλυκο
2 μπαχάρια
1 κ. σούπας πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
κανέλα
γαρίφαλο
νεράκι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα μπαχάρια, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε νεράκι μέχρι να καλύψουμε το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου