Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Για 10 Σουβλάκια:
10 πίτες για σουβλάκι
3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
4 πατάτες τηγανιτές σε λωρίδες
1 κιλό χοιρινή πανσέτα
1 κ .σ. μουστάρδα50 γρ. ελαιόλαδο
10 πίτες για σουβλάκι
3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
4 πατάτες τηγανιτές σε λωρίδες
1 κιλό χοιρινή πανσέτα
1 κ .σ. μουστάρδα50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το τζατζίκι:
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αγγουράκια μικρά
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κ.σ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Για το κρέας:
Πλένουμε και κόβουμε την πανσέτα σε λεπτές λωρίδες, σαν γύρο. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μουστάρδα, λάδι και ανακατεύουμε καλά. Τηγανίζουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι.
πιπέρι
Για το τζατζίκι:
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αγγουράκια μικρά
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κ.σ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Για το κρέας:
Πλένουμε και κόβουμε την πανσέτα σε λεπτές λωρίδες, σαν γύρο. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μουστάρδα, λάδι και ανακατεύουμε καλά. Τηγανίζουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι.
Για το τζατζίκι:
Τρίβουμε τα αγγουράκια και τα στύβουμε με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι προσθέτουμε το αγγούρι, το ξύδι, το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Τρίβουμε τα αγγουράκια και τα στύβουμε με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι προσθέτουμε το αγγούρι, το ξύδι, το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Ψήνουμε τις πίτες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Παίρνουμε μία-μία πίτα , βάζουμε τζατζίκι, χοιρινό, ντομάτα, κρεμμύδι, πατατούλες και τυλίγουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου