Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Κολοκυθάκια Γεμιστά Με Λεμονάτη Σάλτσα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30-40 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά


Υλικά για 5 μερίδες:
10 κολοκύθια μεγάλα
250 γρ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθος
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 αυγό
1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
αλάτι
πιπέρι
νερό

Για την λεμονάτη σάλτσα:  30 γρ. βούτυρο, 40 γρ. αλεύρι, 200 γρ. γάλα, 200- 300 γρ. ζωμό από τα ντολμαδάκια, χυμό από ένα λεμόνι, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε λίγο εξωτερικά τα κολοκύθια. Στην συνέχεια αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι ή με το ειδικό εργαλείο. Κρατάμε λίγο και το ψιλοκόβουμε για να το ρίξουμε μέσα στην γέμιση μας. 
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, την γέμιση από τα κολοκύθια, το ρύζι, τον άνηθο με το μισό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ενώνουμε το ρύζι με τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Η γέμιση μας είναι έτοιμη, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα-ένα κολοκύθι, ρίχνουμε αλατάκι και γεμίζουμε με την γέμιση μας. Στρώνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, νεράκι 2-3 δάχτυλα πάνω από το φαγητό μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 45 λεπτά.
  
Μόλις σβήσουμε το φαγητό ξεκινάμε την σάλτσα μας ως εξής: 
Λιώνουμε 30 γραμμάρια βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε 40 γραμμάρια αλεύρι και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα και το ζωμό με το λεμόνι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να φτιάξουμε μια λεία σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε την φωτιά.  Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια μας σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με την λεμονάτη σάλτσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου