Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά :
500 γρ. φαρίνα
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
200 γρ. γιαούρτι
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
1/3 κ.γλ. κανέλα
1/3 κ.γλ. γαρίφαλο
1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. σταφίδες
1 σφηνάκι κονιάκ
4 αυγά
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα, τα μπαχαρικά, το κονιάκ και το χυμό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο-λίγο το αλεύρι. Βάζουμε μέσα τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα με 1 ώρα κ 15 λεπτά. Μόλις ξεφορμάρουμε και παγώσει η βασιλόπιτα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κάνουμε σχέδια της αρεσκείας μας με λιωμένη σοκολάτα. Μεταφέρουμε την βασιλόπιτα σε μια πιατέλα και αν θέλουμε δένουμε γύρω της μία κορδέλα κάνοντας έναν όμορφο φιόγκο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου