Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Σπαγγέτι ολικής σε φρέσκια ντομάτα, κοτόπουλο και θυμάρι!

Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά


Υλικά για 4-5 μερίδες:

500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 κ.σ βούτυρο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι  


Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι να πάρουν χρώμα όλα μαζί και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, ζάχαρη, πελτέ, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νεράκι. Αφήνουμε να βράσει και να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας, αλ ντεντε. Τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου