Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Υλικά:
350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα εβαπορέ
100 γρ. νερό
1/2 κ. γλ. μπέικιν
2 βανίλιες
1 κ. γλ. μαστίχα
Αμύγδαλο προαιρετικά
Σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
350 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
1/2 κ. γλ. μέλι
1 μικρή φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, το μπέικιν, την μαστίχα, τις βανίλιες και το νερό με το γάλα. Ομογενοποιούμε τα υλικά μας και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε βουτυρώσει και έχουμε πασπαλίσει λίγο σιμιγδάλι. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 6 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό μας μόλις βγεί από το φούρνο.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, το μπέικιν, την μαστίχα, τις βανίλιες και το νερό με το γάλα. Ομογενοποιούμε τα υλικά μας και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε βουτυρώσει και έχουμε πασπαλίσει λίγο σιμιγδάλι. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 6 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό μας μόλις βγεί από το φούρνο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου