Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 2-3 λεπτά
Υλικά για 10 pancakes:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. φαρίνα
120 γρ. γάλα εβαπορέ
150 γρ. νερό
1/2 γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
3 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα:
2 φέτες τοστ ψιλοκομμένες
2 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
100 γρ. κρέμα τυριού
φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Εκτέλεση
Χρόνος Ψησίματος: 2-3 λεπτά
Υλικά για 10 pancakes:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. φαρίνα
120 γρ. γάλα εβαπορέ
150 γρ. νερό
1/2 γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
3 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα:
2 φέτες τοστ ψιλοκομμένες
2 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
100 γρ. κρέμα τυριού
φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα με το νερό και ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Τέλος ρίχνουμε το τυρί και την γαλοπούλα. Αφήνουμε την ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε μία-μία κουταλιά από τον πηχτό χυλό μας και αφήνουμε να ψηθεί 1-2 λεπτά από την μία μεριά και ύστερα γυρίζουμε από την άλλη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε μία-μία κουταλιά από τον πηχτό χυλό μας και αφήνουμε να ψηθεί 1-2 λεπτά από την μία μεριά και ύστερα γυρίζουμε από την άλλη.
Μόλις ψηθούν σερβίρουμε με μία κουταλιά κρέμα τυριού, ψιλοκομμένη γαλοπούλα και τυρί. Πασπαλίζουμε με φύλλα φρέσκιας δάφνης.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου