Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Σάμαλι Νηστίσιμο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40-50 λεπτά


Υλικά:
350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
1/2 κ. γλ. μπέικιν
2 βανίλιες
1 κ. γλ. μαστίχα
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού
Αμύγδαλο προαιρετικά

Σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
350 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
1/2 κ. γλ. μέλι
1 μικρή φλούδα πορτοκαλιού 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, το μπέικιν, την μαστίχα, τις βανίλιες, το ξύσμα και το νερό. Ομογενοποιούμε τα υλικά μας και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί . Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 6 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό μας μόλις βγεί από το φούρνο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου