Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 4 ώρες
Υλικά:
1,200- 1,500 κουλούρια πασχαλινά
4 κουταλιές κακάο
200 γρ. κουβερτούρα
240 γρ. νερό χλιαρό
250 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/3 κουταλάκι γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ το νερό, το βούτυρο, το κακάο, το μέλι, το κονιάκ, τα μπαχαρικά και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Σπάμε τα μισά κουλούρια με τα χέρια και τα υπόλοιπα τα τρίβουμε στο μπλέντερ.
Ρίχνουμε σταδιακά τα κουλούρια στο μπολ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Φτιάχνουμε ένα σφιχτό μείγμα, αφήνουμε λίγο να παγώσει και στην συνέχεια τοποθετούμε μέσα σε ατομικές φόρμα ή σε λαδόκολλα και τυλίγουμε ρολό. Παγώνουμε για 4 ώρες και στην συνέχεια κόβουμε σε μερίδες.
Σημείωση:
Μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη, κακάο, με μπισκότο ή να ρίξουμε από πάνω λιωμένη σοκολάτα.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου