Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά για 10 μερίδες:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κακάο
50 γρ. νερό χλιαρό
250 γρ. γάλα
250 γρ. ελαιόλαδο
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού
4-5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Κρατάμε το κακάο, 80 γραμμάρια ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ. Το ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας πηχτό χυλός. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με την υπόλοιπη ζάχαρη για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες και το αλάτι. Συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα να χτυπάμε και έπειτα προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ σε δύο τρεις δόσεις. Παίρνουμε 3 κουταλιές από το λευκό μείγμα και τις ρίχνουμε στο μπολ με το κακάο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα μέσα στην φόρμα. Ρίχνουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα μας διάσπαρτα. Ξαναρίχνουμε το υπόλοιπο μισό λευκό και κάνουμε σχέδια με κουταλιές από το σκούρο χυλό. Κάνουμε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία και ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
Σημείωση:
Σημείωση:
Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν βγει με ζύμη πάνω του το μαχαίρι αφήνουμε να ψηθεί κι άλλο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου