Χρόνος Τηγανίσματος: 2-3 λεπτά
Υλικά για 10-12 hot dog:
1 Φακελάκι μαγιά
1/2 ποτήρι γάλα πλήρες
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γλ ζάχαρη
1/2 κ. γλ αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.σ βούτυρο
1 αυγό (προαιρετικά)
700 - 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πακέτο μικρά λουκανικάκια (κοκτέιλ)
Θα χρειαστούμε επίσης:
2 κρεμμύδια, 2 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.σ. μπαλσάμικο (προαιρετικά), αλάτι, μουστάρδα, κέτσαπ.
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη αδειάζουμε την μαγιά και ρίχνουμε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί, προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και τέλος το αυγό. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε μια αφράτη, μαλακή ζύμη. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη. Αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια, παίρνουμε ένα-ένα, ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα ψωμάκια, αφήνουμε ξανά τα πιροσκί να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να χρυσαφίσουν από όλες τις μεριές και αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σε μια μεγάλη λεκάνη αδειάζουμε την μαγιά και ρίχνουμε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί, προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και τέλος το αυγό. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε μια αφράτη, μαλακή ζύμη. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη. Αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια, παίρνουμε ένα-ένα, ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα ψωμάκια, αφήνουμε ξανά τα πιροσκί να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να χρυσαφίσουν από όλες τις μεριές και αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου