Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Φωλιές Καταϊφιού Με Παγωτό!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15-20 λεπτά



Υλικά για 2 μερίδες:
250 γρ. φύλλο κανταϊφιού
80 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
2 κ. σούπας μέλι
2 σταγόνες λεμόνι και λίγο φλούδα
1 ξυλάκι κανέλας

Για το γαρνίρισμα:
250γρ. παγωτό βανίλια
Φυστίκι αιγίνης τριμμένο
Σιρόπι βύσσινο

Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο κανταϊφιού με τα χέρια μας, τραβώντας το απαλά για να ξεκολλήσει. Φτιάχνουμε φωλιές τυλίγοντας γύρω-γύρω το κανταϊφι ή τις φτιάχνουμε μέσα σε ειδικά κουπάτ ή μπολάκια που μπαίνουν στο φούρνο. Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψάκι μας, τις τοποθετούμε μέσα και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές βούτυρο στην κάθε μία. Ψήνουμε στου φούρνο στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά.

Για το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε για 8 λεπτά. Αφού κρυώσουν ελαφρώς οι φωλιές μας , περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι. Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό, σιρόπι βύσσινο και τριμμένο φυστίκι από πάνω.


Σημείωση:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι γεύση παγωτού θέλουμε. Ταιριάζει πάρα πολύ το καϊμάκι, επίσης. Το ίδιο ισχύει και για το σιρόπι. Χρησιμοποιούμε ότι γεύσεις μας αρέσουν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γλυκό κουταλιού για να γαρνίρουμε από πάνω. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φυστίκι με ότι άλλο ξηρό καρπό επιθυμούμε ή ακόμα και με τριμμένη σοκολάτα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου