Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Μύδια Αχνιστά Με Μάραθο, Ούζο Και Φέτα!

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά 



Υλικά 2-3 μερίδες:
1 κιλό μύδια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μάραθο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 μεγάλο λεμόνι
1 σφηνάκι ούζο
100 γρ. φέτα σε τρίμματα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα μύδια, τραβάμε τα μουστάκι τους αλλά αφήνουμε πάνω το κέλυφος.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με ούζο και κλείνουμε το καπάκι για 1 λεπτό. Αφαιρούμε το καπάκι και ελέγχουμε αν έχουν ανοίξει όλα τα μύδια, ότι δεν άνοιξε απομακρύνεται από το τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα την μουστάρδα, τον μάραθο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμόνι. Μόλις δέσει η σάλτσα μας σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με το ζουμάκι και ρίχνουμε από πάνω τα τρίμματα τις φέτα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου