Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά:
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
200 γρ. σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. φαρίνα
180 γρ. βούτυρο
160 γρ. ζάχαρη
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ. γλ. μπέικιν
1/2 κ. γλ. σόδα
1 αυγό
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλάτι και ενώνουμε τα δύο μίγματα ανακατεύοντας γρήγορα. Ρίχνουμε μέσα τα αλεύρια, τα οποία έχουμε κοσκινίσει και ενώσει με το μπέικιν και την σόδα και στο τέλος τις σταγόνες κουβερτούρας.

Τοποθετούμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά, πλάθουμε με τα χέρια μας στρογγυλά μπαλάκια, απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
Σημείωση:
Αν η ζύμη σε ξεκολλάει από τα τοιχώματα προσθέτουμε 50-100 γραμμάρια αλεύρι επιπλέον, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται στα χέρια μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου