Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Πικάντικο πιλάφι με γαρίδες, ντοματίνια και κονιάκ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. ρύζι μπονέτ
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1.3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γλ. πάπρικα
1/3 κ.γλ. κάρυ
1 κ.σ. πελτέ
πιπέρι καγιέν
αλάτι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνουμε την πιπεριά, το σκόρδο, τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και πάπρικα. Σβήνουμε με κονιάκ και προσθέτουμε το ρύζι, τα ντοματίνια, πελτέ και 1-1.200 λίτρο νερό ή ζωμό. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε σταδιακά. Μόλις πιεί όλα τα υγρά και βράσει, σβήνουμε την φωτιά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου