Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Σοκολατένιες Μπάρες Δημητριακών Με Σπόρους, Ταχίνι Και Μέλι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά


Υλικά για 15-20 μπάρες:
300 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. δημητριακά μελιού (cheerios)
100 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης
1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα φιλέ ή σε κομμάτια
1/2 φλ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
3-4 κ.σ. γκότζι μπέρι
3 κ.σ. κολοκυθόσπορος
3 κ.σ. λιναρόσπορος
3 κ.σ. βρώμη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ ταχίνι

Θα χρειαστούμε επίσης: Λίγους σπόρους για πασπάλισμα από πάνω.

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα δημητριακά και τους σπόρους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και περιχύνουμε τα δημητριακά. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας, βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.  Στρώνουμε πολύ καλά πατώντας με τα χέρια μας να γίνει ένα σώμα σφιχτό και ίσο στο πάνω μέρος. Πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους, τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια αφού σφίξει κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες. Διατηρούνται στο ψυγείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου