Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Σπαγγέτι Με Μπαρμπούνι Και Λαχανικά Σε Σάλτσα Ντομάτας!

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά 4 μερίδες:
4 μεγάλα μπαρμπούνια
500 γρ. σπαγγέτι
2 κρεμμύδια ξερά
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 καρότο
1 κολοκύθι
2 ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ
4 ντοματίνια
1 πρέζα ζάχαρη
1 σφηνάκι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια, τα καθαρίζουμε και κρατάμε από κάθε ένα ψάρι τα δύο φιλετάκια μαζί με την πέτσα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε το καρότο και το κολοκύθι σε λεπτά μπαστουνάκια. 
Βάζουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια μας και τα σοτάτουμε πρώτα από την μεριά με την πέτσα. Αφήνουμε να ψηθούν από την μία και γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά. Μόλις τα ψήσουμε όλα, τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμύδια, τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κολοκύθια και μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με κρασί. Βάζουμε μέσα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τις ντομάτες τριμμένες. Συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό, πελτέ,ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις. 
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια και μόλις είναι σχεδόν έτοιμα τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μαζί μα τα φιλέτα μας. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου