Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Χοιρινό Ρολό Γεμιστό Με Τυριά, Αλλαντικά Και Πιπεριές!

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά


Υλικά για 10-12 άτομα:
2,5-3 κιλά χοιρινός λαιμός 
300 γρ. γραβιέρα νάξου σε μπαστουνάκια
6-7 φέτες μπέικον
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ζουλιέν
2-3 κ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
χυμό από 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
πάπρικα

Εκτέλεση
Κόβουμε το λαιμό σε ρολό ή ζητάμε από το χασάπη να μας τον ανοίξει. Φτιάχνουμε την σάλτσα με την μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε  εσωτερικά τον κρέας με την μισή σάλτσα και στρώνουμε πρώτα το μπέικον σε σειρά την μία φέτα δίπλα στην άλλη. Προσθέτουμε την γραβιέρα, την πιπεριά και τυλίγουμε σε ρολό προσεκτικά. Δένουμε με σπάγκο κάθε 2-3 δάχτυλα. Αλατοπιπερώνουμε, μεταφέρουμε τον λαιμό σε ταψί και περιχύνουμε την υπόλοιπα σάλτσα, κάνοντας μασάζ με τα χέρια μας. Κλείνουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο καλά να μην παίρνει αέρα και ψήνουμε για 4-5 ώρες στους 180-200 βαθμούς. Αφαιρούμε τον σπάγκο αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου.

Σημείωση:
Τα τελευταία 40-50 λεπτά ανοίγουμε το κρέας μας για να πάρει και εξωτερικά χρώμα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου