Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Τρούφες Σοκολάτας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 1 ώρα


Υλικά για 30-40 τρουφάκια:
375 γρ. κουβερτούρα με 65% κακάο
125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
λίγο κανέλα

Για πασπάλισμα: Tρούφα, κακάο, μπισκότο.

Εκτέλεση
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με την κανέλα και το ξύσμα. Ζεσταίνουμε την κρέμα χωρίς να βράσει και την ρίχνουμε πάνω από την σοκολάτα μας. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσει και στην συνέχεια ανακατεύουμε με μια πλαστική κουτάλα. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας το κονιάκ. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει το μείγμα μας.
Αφαιρούμε από το ψυγείο, πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε σε τρούφα, κακάο ή μπισκότο.
Διατηρούνται σε δροσερό μέρος.

Σημείωση:
Aν θέλουμε προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μας 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό, πριν τοποθετήσουμε στο ψυγείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου