Χρόνος Βρασμού: 15-20 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
1- 1-5 κιλό βακαλάος (ολόκληρο κομμάτι)
3-4 κλωναράκια σέλινο
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα:
1-2 λεμόνια (χυμό)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κόρν φλάουερ
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε το ψάρι και το καθαρίζουμε δεξιά αριστερά από τα λέπια και ύστερα τραβώντας την πέτσα του. Βάζουμε σε νερό που βράζει, το σέλινο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε το ψάρι.
Βράζουμε για 10-15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού. Στραγγίζουμε το ψάρι, αφαιρούμε το κόκκαλο, το καθαρίζουμε και παίρνουμε τα φιλετάκια του.
Ανακατεύουμε το λάδι, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 1 ποτηράκι ζωμό από το ψάρι και δένουμε με το κορν φλάουερ, το οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο κρύο νεράκι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε το ψάρι και περιχύνουμε από πάνω την λεμονάτη σάλτσα μας.
Σημείωση:
Το πόσο σφιχτή ή αραιή θα είναι η σάλτσα μας μπορούμε να το αλλάξουμε προσθέτοντας λίγο ζωμό επιπλέον για να την αραιώσουμε ή αντίστοιχα λίγο περισσότερο κορν φλάουερ για να την δέσουμε παραπάνω.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου