Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Κριθαρότο Με Γαρίδες!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20-30 λεπτά


Υλικά για 4-5 μερίδες:
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
15-20 γαρίδες No 3
1 κρεμμύδι
1,2 πράσο
2-3 κλωστούλες σαφράν
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 ντομάτες τριμμένες
1/3 ψιλοκομμένο μαϊντανό
1,300 ζωμό γαρίδας ή νερό
αλάτι 
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί στο οποίο έχουμε διαλύσει το σαφράν. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε και τις τριμμένες ντομάτες, ζωμό γαρίδας και αφήνουμε να μισοβράσει το κριθαράκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, το βούτυρο και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το φαγητό μας. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημείωση:
Για να φτιάξουμε εύκολα ζωμό, βάζουμε το κέλυφος από τις γαρίδες που καθαρίζουμε μαζί με 3-4 κεφάλια σε κατσαρόλα με νερό και λαχανικά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου