Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Κοκορέτσι Στην Σούβλα!

Χρόνος Εκτέλεσης: 3-4 ώρες


Υλικά για 1 μεγάλο κοκορέτσι:
2 κιλά εντεράκια αρνίσια (αντεριές)
2 αρνίσιες μπόλιες
2 συκωταριές αρνίσιες (πνευμόνια, καρδιά και τα γλυκάδια)
2 κ.σ. ρίγανη
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε: Ξύδι για το πλύσιμο.

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα εντεράκια. Τα γυρίζουμε από την μέσα πλευρά με την βοήθεια μια βελόνας πλεξίματος συνεχίζοντας το πλύσιμο. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με λίγο ξύδι για 10-15 λεπτά και τα ξεπλένουμε ξανά με άφθονο νερό. Σουρώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 
Πλένουμε τις συκωταριές και τα γλυκάδια καλά. Αν θέλουμε τα αφήνουμε 15 λεπτά σε νερό με ξύδι και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα κόβουμε σε κομμάτια 5-6 εκατοστών. Φτιάχνουμε μια μαρινάδα με το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το σκόρδο, λεμόνι, πιπέρι και αλάτι. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της συκωταριάς και τα γλυκάδια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Πλένουμε τις μπόλιες με ζεστό νερό για να ανοίξουν.
Ξεκινάμε να περνάμε στην σούβλα τα κομμάτια μας εναλλάξ: Πνευμόνια, καρδιά, μπόλια, συκώτι γλυκάδια και ξανά το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα κομμάτια μας. Τυλίγουμε γύρω-γύρω από την σούβλα την υπόλοιπη μπόλια και μετά από πάνω τα εντεράκια μας σφιχτά και κυκλικά να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και τοποθετούμε πάνω στην σχάρα για να ψηθεί.

Σημείωση:
Μπορεί να χρειαστεί στην αρχή, να τυλίξουμε το κοκορέτσι με αλουμινόχαρτο για να μην μας καεί και να ψηθεί. Αφαιρούμε στο τέλος το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.

                                                                                                                                   Καλό Πάσχα!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου