Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Αρνάκι Στα Κάρβουνα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος: 3-4 ώρες


Υλικά:
1 αρνί 12 κιλά
αλάτι
πιπέρι

Για την μαρινάδα:
2 κ.σ.ρίγανη ή δεντρολίβανο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε: Σύρμα, σπάγκο, βελόνα,  μεταλλικές πιάστρες για το δέσιμο και την σούβλα,
12 κιλά κάρβουνα 

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το αρνί και το αφήνουμε να στραγγίξει. Περνάμε το αρνί στη σούβλα από τα πίσω πόδια προς το κεφάλι. Δένουμε σταυρωτά τα μπούτια και τα χεράκια πάνω στην σούβλα με σύρμα. Δένουμε σε δύο σημεία στην κοιλιά και στο στήθος περίπου και σταθεροποιούμε και με τις μεταλλικές πιάστρες ή σύρμα. Δένουμε σφιχτά και το λαιμό. Πρέπει να δέσουμε καλά ώστε να γυρίζει η σούβλα μαζί με το αρνί την ώρα του ψησίματος.
Αφού έχουμε δέσει και έχουμε σταθεροποιήσει καλά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μας και αλείφουμε εσωτερικά πρώτα το αρνί μα τα χέρια μας κάνοντας του μασάζ για να πάει παντού η μαρινάδα και τα νοστιμίσει. Ράβουμε την κοιλιά με κλωστή σταυρωτά και σφιχτά.


Ψήσιμο: 
Έχουμε ανάψει τα κάρβουνα στην σχάρα περίπου μία ώρα νωρίτερα. Τα ανοίγουμε, τα απλώνουμε βάζοντας περισσότερα κάτω από τα μπούτια και τα χεράκια και λιγότερα στην κοιλιά και τοποθετούμε το αρνί πάνω στην σχάρα. Γυρίζουμε συνέχεια κυκλικά. Θα χρειαστεί πάνω από 3 ώρες για να ψηθεί. Μόλις γίνει βάζουμε όρθια την σούβλα, κόβουμε τα πιασίματα, αφαιρούμε τις πιάστρες κόβουμε και σερβίρουμε. 

                                
                                                                                                         Καλή Όρεξη Και Καλό Πάσχα!
   


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου