Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 1-2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 25-30 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
1/2 φλ. καφέ ελαιόλαδο
3-4 κ. σούπας μουστάρδα
1/2 χυμό από 1 λεμόνι
1/2 χυμό από 1 πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Σε ένα μπολ χτυπάμε την μουστάρδα, το λεμόνι με το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τις μπουκίτσες από το κοτόπουλο μας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε 1-2 ώρες να μαριναριστούν.
Περνάμε τις μπουκίτσες μας σε ξύλινα καλαμάκια ή σε ειδικό σιδερένιο σουβλί. Ψήνουμε στην σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Σερβίρουμε με κομμένες φέτες πορτοκαλιού και ρυζάκι.
Σημείωση:
Όσο περισσότερο αφήσουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί τόσο πιο νόστιμο και πιο μαλακό θα γίνει. Αν επιθυμούμε το αφήνουμε και από το προηγούμενο βράδυ.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου