Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Βίντεο: Κραμπλ Μήλου Με Μπισκοτένια Βάση!

Χρόνος Eκτέλεσης: 80-90 λεπτά



Υλικά για την γέμιση:
4-5 μήλα
2 πορτοκάλια 
100 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ κανέλα
1/4 κ.γλ. γαρίφαλο
2 κ.σ. μέλι
50 γρ. μαργαρίνη
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την μπισκοτένια ζύμη & το κραμπλ:
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γλ. μπέικιν
150 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. γιαούρτι πλήρες

Θα χρειαστούμε επιπλέον για το πασπάλισμα: 30 γρ. ζάχαρη & κανελά



Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα και το πορτοκάλι από την φλούδα τους. Κόβουμε τα μήλα σε καρεδάκια και αφαιρούμε προσεκτικά από τα πορτοκάλια τα φιλέτα, κόβοντας ενδιάμεσα από τις ίνες. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι μαζί και με τα ζουμιά από τα πορτοκάλια. Ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μέλι και ανάβουμε την φωτιά. Βράζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να δέσει για 10-15 λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να παγώσουν.
Φτιάχνουμε την ζύμη ενώνοντας το αλεύρι με το μπέικιν, το βούτυρο και την μαργαρίνη. Τρίβουμε με τα χέρια μας, δεν ζυμώνουμε σε αυτή την φάση, θέλουμε την ζύμη μας τριφτή. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Κρατάμε το 1/3 από την ζύμη στην άκρη για το κραμπλ και την υπόλοιπη την ζυμώνουμε πλέον κανονικά. Βουτυρώνουμε την φόρμα ή την ταρτιέρα μας, απλώνουμε την ζύμη στον πάτο και φτιάχνουμε και ένα τοιχάκι γύρω γύρω ενός δαχτύλου. Ρίχνουμε την γέμιση μας και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια. 
Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη που αφήσαμε στην άκρη, το 1/3, και προσθέτουμε μέσα την ζάχαρη και την κανέλα, αφήνοντας λίγο για το τέλος. Προσθέτουμε τριφτά πάνω από τα μήλα να πάει παντού σαν τριμμένο μπισκότο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Σερβίρουμε με παγωτό, σιρόπι μήλου ή καραμέλας και φρέσκο δυόσμο.

Σημείωση:
Μπορούμε να σερβίρουμε και απλά πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε και ατομικά clumble.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου