Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Μπακλαβάς Με Φυστίκι Αιγίνης!

Xρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 90-100 λεπτά



Υλικά:
2 πακέτα φύλλα κρούστας

Για την γέμιση:
4 φλ. τσαγιού ψίχα φυστίκι αιγίνης
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο

Θα χρειαστούμε επίσης: 
200-250 γρ. βούτυρο για τα φύλλα

Για το σιρόπι:
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού νερό
5 κ. σούπας μέλι
2-3 σταγόνες λεμόνι και λίγο φλούδα
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέσα σε μια κατσαρολίτσα και βράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε την φλούδα και το ξύλο κανέλας, αφήνουμε να κρυώσει.
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα φυστίκια. Ενώνουμε με την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε το πρώτο φύλλο, ραντίζουμε με βούτυρο, βάζουμε το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο με την ίδια διαδικασία. Απλώνουμε το πέμπτο φύλλο μας, πασπαλίζουμε με το 1/3 από την γέμιση, να πάει παντού και σκεπάζουμε ξανά με το επόμενο φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο, βάζουμε την υπόλοιπη μισή γέμιση και σκεπάζουμε ξανά με το επόμενο φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και ρίχνουμε την τελευταία γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα.  
Κόβουμε τον μπακλαβά σε ρόμβους, βουτυρώνουμε πολύ καλά από πάνω, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 80-90 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα μας. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου