Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 1-2 ώρες
Υλικά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1//2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φέτες μουσκεμένο ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
λίγος μαϊντανός
δυόσμος ξερός
1 πρέζα κύμινο
2 αυγά
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα θα χρειαστούμε:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 τριμμένες ντομάτες
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για την σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί σε 1-2 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε 1-2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Για τα σουτζουκάκια:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, το ψωμί , τα αυγά, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο, αφού πρώτα το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη πολύ καλά. Αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο και στην συνέχεια πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Στην συνέχεια περιχύνουμε από πάνω την σάλτσα και αφήνουμε να ψηθούν 10-15 λεπτά. Τα σουτζουκάκια μας είναι έτοιμα και μπορούμε να τα σερβίρουμε με ένα αρωματισμένο ρύζι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου