Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Cheesecake Λεμονιού!


Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψύξης: 90-120 λεπτά

Υλικά για 12 ποτηράκια:
Για την βάση:
300 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βιτάμ λιωμένο

Για την γέμιση:
400 γρ. Φιλαδέλφεια
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το γλυκό λεμόνι:
Φλούδα από 6 λεμόνια
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
χυμό από μισό λεμόνι

Προετοιμασία:
Για το γλυκό λεμόνι: 
Bάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να δένει το σιρόπι μας, προσθέτουμε τις φλούδες του λεμονιού τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει σε πολύ λεπτές λωρίδες. Αφήνουμε 8-10 λεπτά λεπτάκια ακόμα και σβήνουμε την φωτιά. 


Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη να γίνει σαντιγί. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα τυριά, προσθέτουμε την σαντιγί, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
Αλέθουμε στο μπλέντερ μας τα μπισκότα. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και βάζουμε 2-3 κουταλιές σε κάθε ποτήρι. Στρώνουμε λίγο με το κουτάλι μας και βάζουμε 3-4 κουταλιές από την κρέμα σε κάθε ποτηράκι. Από πάνω προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το γλυκό λεμόνι και τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσουν. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και φρέσκο δυόσμο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου