Χρόνος Αναμονής: 4 ώρες
Υλικά:
1 κιλό πετροκέρασα καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό ζάχαρη
4 σταγόνες χυμό λεμόνι
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πετροκέρασα. Διαλέγουμε σφιχτά κεράσια, χωρίς χτυπήματα και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πετροκέρασα και την ζάχαρη σε στρώσεις εναλλάξ. και αφήνουμε για 4 ώρες τα κεράσια με την ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα.
Στην συνέχεια ανάβουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα, την βανίλια και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το γλυκό μας. Αν αφρίσει, ξαφρίζουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Σβήνουμε την φωτιά και φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Στην συνέχεια ανάβουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα, την βανίλια και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το γλυκό μας. Αν αφρίσει, ξαφρίζουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Σβήνουμε την φωτιά και φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Σημείωση:
Όταν κλείνουμε την φωτιά καλό είναι το γλυκό μας να είναι λίγο αραιό γιατί όσο κρυώνει δένει και γίνεται πιο σφιχτό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου