Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
4 φιλέτα κοτόπουλο
500 γρ. ρύζι γλασέ
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. βούτυρο
κόκκους πιπεριού (κόκκινο & μαύρο)
1 σφηνάκι κονιάκ
30 γρ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
αλάτι
Θα xρειαστούμε: Λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο για το ρύζι.
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε και το βουτυρώνουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μία κουταλιά βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα μας και από τις δύο μεριές να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε καλά και σβήνουμε με κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει και σερβίρουμε πάνω από το ρυζάκι μας.
Υλικά για 4 μερίδες:
4 φιλέτα κοτόπουλο
500 γρ. ρύζι γλασέ
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. βούτυρο
κόκκους πιπεριού (κόκκινο & μαύρο)
1 σφηνάκι κονιάκ
30 γρ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
αλάτι
Θα xρειαστούμε: Λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο για το ρύζι.
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε και το βουτυρώνουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μία κουταλιά βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα μας και από τις δύο μεριές να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε καλά και σβήνουμε με κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει και σερβίρουμε πάνω από το ρυζάκι μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου