Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Χοιρινά Σουβλάκια Με Λαχανικά Και Μελένια Σάλτσα Μουστάρδας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30-40 λεπτά


Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κιλό χοιρινός λαιμός σε μπουκίτσες
1 κόκκινη πιπεριά
1 1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
2 κρεμμύδια ξερά
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
12 ντοματίνια
12 ξύλινα καλαμάκια

Για την μαρινάδα:
150 γρ. ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι χυμό
1 λεμόνι χυμό & ξύσμα
1 σφηνάκι μηλόξυδο
1/2 γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Για την σάλτσα:
100 γρ. μουστάρδα
100 γρ. μαγιονέζα
1//2 κ.γλ. μέλι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε μέτρια καρεδάκια. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά για την μαρινάδα μας και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κρέας, τις πιπεριές και το κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και περνάμε το κρέας σε ξύλινα καλαμάκια. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στην σχάρα για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν αλλά να είναι ζουμερά. Σουρώνουμε τα λαχανικά από την υπόλοιπη μαρινάδα και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.


Παράλληλα φτιάχνουμε και την σάλτσα μας ενώνοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ με 2-3 σταγόνες νερό. Σερβίρουμε τα λαχανικά μας σε μια πιατέλα από πάνω τα χοιρινά σουβλάκια και ένα ντιπάκι με την σάλτσα μας.
  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου