Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά για 4-5 μερίδες:
500 γρ. ζυμαρικά (σέλινο, πένες, βίδες)
1 μεγάλο κολοκύθι
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι ξερό
1 κόκκινη πιπεριά
10 ντοματίνια
4-5 φύλλα μαϊντανό
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας στο μισό χρόνο από τον οποίο λέει η συσκευασία.
Πλένουμε και κόβουμε το κολοκύθι, την πιπεριά και τις μελιτζάνες σε μικρά καρεδάκια. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά μας μέχρι να κοντεύουν να ψηθούν. Σε ένα δεύτερο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη, τα λαχανικά μας από το τηγάνι, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά η σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας αφού πρώτα τα σουρώσουμε καλά. Ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνουν. Σερβίρουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε πιπεράκι και στολίζουμε με μαϊντανό.
Σημείωση:
- Aν θέλουμε πριν ψιλοκόψουμε την μελιτζάνα, την κόβουμε στη μέση και την βάζουμε σε νερό με αλάτι για 20 λεπτά να ξεπικρίσει.
- Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμα μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά μας μέσα στην σάλτσα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου