Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Υλικά για 10 κομμάτια:
2 κολοκύθια
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
5 ντοματίνια
ρόκα & λόλα κόκκινη (προαιρετικά)
Για την σάλτσα:
150 γρ. γιαούρτι
2-3 φύλλα φρέσκος δυόσμος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Θα χρειαστούμε:
Σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε σε λεπτέ φέτες, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τηγανίζουμε. Τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για 2-3 λεπτά.
Παράλληλα πλένουμε τα λαχανικά μας, κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 το καθένα, το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές ζουλιέν (λεπτά μπαστουνάκια) και φτιάχνουμε την σάλτσα δυόσμου σε ένα μπολ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά της. Απλώνουμε τα κολοκυθάκια στον πάγκο μας, αλείφουμε με σάλτσα δυόσμου κάθε ένα και βάζουμε ντοματίνια και λαχανικά προσέχοντας να έχουν το ίδιο ύψος. Τυλίγουμε ρολάκια και τα στήνουμε όρθια σαν γλαστράκια σε πιατέλα. Σερβίρονται δροσερά σαν σαλάτα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου