Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Ταλιατέλες Αλά Κρεμ Με Πράσο, Μπέικον Και Κόκκινη Πιπεριά!

Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. ταλιατέλες
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 πράσο
6-8 φέτες μπέικον
1 σφηνάκι κονιάκ ή λευκό κρασί
350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 ml γάλα εβαπορέ
1 κ.γλ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το πράσο, την πιπεριά και το μπέικον. Σοτάρουμε στο βούτυρο το πράσο, την πιπεριά και ύστερα από 3-4 λεπτά το μπέικον. Σβήνουμε με κονιάκ, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι και πιπέρι να βράσουν για 5-6 λεπτά
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν με την σάλτσα και να δέσουν όλα μαζί. Σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε.

Σημείωση:
Bράζουμε τα ζυμαρικά μας λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία γιατί θα τα ρίξουμε και στην σάλτσα και θέλουμε να είναι αλ ντέντε. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου