Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ρολάκια Μελιτζάνας Με Κιμά Και Σάλτσα Ντομάτας!

Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά


Υλικά για 12-14 ρολάκια:
1-2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
150 γρ. γιαούρτι πλήρες
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
100 γρ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι

Για τον κιμά:
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτέ
1/3 κ.γλ. ζάχαρη
κανέλα & μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης:
Σπορέλαιο για το τηγάνι


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Ρίχνουμε τριμμένες ντομάτες, πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, μπαχάρι, 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές ισόπαχες φέτες. Τηγανίζουμε ελαφρά σε σπορέλαιο μέχρι να μαλακώσουν και αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. 
Ρίχνουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε στον πάγκο μας τις φέτες μελιτζάνας, απλώνουμε τη γέμιση με το γιαούρτι και από πάνω μία-δύο  κουταλιές κιμά σε κάθε μία, και τυλίγουμε σε ρολάκι.  Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε τα ρολάκια. Από πάνω πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει το τυρί. Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι από πάνω και ένα φυλλαράκι μαϊντανό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου