Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος Με Πορτοκάλι Και Σταφίδες!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

 

Υλικά:
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
2 και 1/2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
κανέλα (ξύλο)
1/2 ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό στη φωτιά ίσα να λιώσει η ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας. Σε ένα κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει ελαφρώς, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και με ξύλινη κουτάλα, σε σιγανή φωτιά σοτάρουμε το σιμιγδάλι  μέχρι να του δώσουμε ένα σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις σταφίδες, βάζουμε σε φόρμα κι από πάνω πουδράρουμε με κανέλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου