Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Λουκουμάδες Γεμιστοί Με Κουβερτούρα Και Πραλίνα Φουντουκιού!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 30-40 λεπτά


Υλικά για 30-40 λουκουμάδες:
850 γρ. αλεύρι
600 γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1/3 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ/γλ. ζάχαρη
2 κουβερτούρες
250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε ένα φλιτζάνι από το χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά, μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα στην μέσα και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλάτι και την μαγιά. Φτιάχνουμε ένα αφράτο χυλό, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος 30-40 λεπτά να φουσκώσει.


Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι, κόβουμε με ένα κουτάλι έναν-έναν λουκουμά, βάζουμε στη μέση ένα κομματάκι κουβερτούρα να μπλεχτεί μέσα στην ζύμη και αφήνουμε στο καυτό λάδι. Γυρίζουμε με μια κουτάλα για 1-2 λεπτά να χρυσαφίσουν και τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω πραλίνα φουντουκιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου