Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ρολάκια Μελιτζάνας Γεμιστά Με Γιαούρτι, Τυρί Και Μπέικον!

Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά


Υλικά για 10 ρολάκια:
1 μεγάλη μελιτζάνα
10 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα 
150 γρ. γιαούρτι πλήρες
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
3-4 φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
σπορέλαιο για το τηγάνι
1/4 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε την μελιτζάνα και την κόβουμε σε 10 λεπτές ισόπαχες φέτες. Τηγανίζουμε ελαφρά σε σπορέλαιο μέχρι να μαλακώσουν και αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε το μπέικον ελαφρά και το ψιλοκόβουμε.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι, το μπέικον, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και 50 γραμμάρια τυρί. Ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε στον πάγκο μας τις φέτες μελιτζάνας, απλώνουμε γέμιση σε κάθε μία και τυλίγουμε σε ρολάκι. 


Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε τα ρολάκια. Από πάνω πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει το τυρί. Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι από πάνω και ένα φυλλαράκι μαϊντανό.

Σημείωση:
Αν χρησιμοποιήσουμε γαλοπούλα δεν την σοτάρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου