Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ναπολεόν Λαχανικών Με Καραμελωμένο Κοτόπουλο!

Χρόνος Εκτέλεσης: 50 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
4 φιλέτα κοτόπουλου
2 κόκκινες πιπεριές
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
ελαιόλαδο
100 γρ. μπαλσάμικο
2 κ.γλ. μέλι
φρέσκια ρίγανη
δεντρολίβανο
θυμάρι ξερό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές μας σε μέτρια καρέ. Καθαρίζουμε τα πλευρώτους και τα διαχωρίζουμε μεταξύ τους και κόβουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και στην μέση αν χρειάζεται. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά μας και ξεκινάμε να τα ψήνουμε ανά κατηγορία σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ψήσουμε τα πλευρώτους μας, προσθέτουμε θυμάρι και σβήνουμε με λίγο από το μπαλσάμικο μας, γύρω στα 20 γραμμάρια και ελάχιστο μέλι. Μόλις καραμελώσουν αφαιρούμε από το τηγάνι. 
Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και να ψηθούν από όλες τις πλευρές, γύρω στα 15-20 λεπτά ανάλογα το πάχος που έχουν. Σβήνουμε με το υπόλοιπο μπαλσάμικο και το μέλι μας και αφήνουμε να γλασάρουν και να καραμελώσουν.


Σερβίρουμε τα λαχανικά σε τσέρκι, σειρά σειρά με κάθε είδος. Πρώτα στρώνουμε τις κόκκινες πιπεριές, μετά τα κολοκύθια, τις κίτρινες, τις μελιτζάνες, τα πλευρώτους και τις πορτοκαλί κάνοντας έτσι χρωματικές αλλαγές για να είναι όμορφα φτιαγμένα. Κόβουμε κάθε φιλέτο σε πλάγια κομμάτια και το τοποθετούμε πάνα από τα λαχανικά μας. Αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι, στολίζουμε με σάλτσα και φύλλα φρέσκιας ρίγανης και δεντρολίβανο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου