Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 30-40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά
Υλικά για 2 μεγάλα πεϊνιρλί
Ζύμη:
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
60 γρ. καλαμποκάλευρο
100 γρ. νερό χλιαρό
50 γρ. γάλα
20 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
1/2 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Γέμιση:
4 φέτες τυρί κασέρι
4 φέτες γαλοπούλα fouantre με μέλι
100 γρ. πλευρώτους μανιτάρια
4.κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
4 κ.σ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
κόκκινη & πράσινη πιπεριά
20 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά, την ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, και τα αλεύρια. Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε στην ζύμη σε δύο ίσα μέρη, ανοίγουμε κάθε ένα μακρόστενα και σχηματίζουμε βαρκούλες. Γεμίζουμε τα πεϊνιρλί μας ως εξής: Αλείφουμε με σάλτσα ντομάτας, από πάνω βάζουμε κασέρι, γαλοπούλα, μανιτάρια, πιπεριές, λίγο σάλτσα ακόμα και τέλος την γραβιέρα και κομματάκια από το βούτυρο. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά περίπου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου